Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 "Uusi vuosi uudet kujeet"
06.02.2011 20:06 | Pasi M

Alkuvuoden aikana olemme saaneet nauttia oikeasta talvesta kovine pakkasineen ja lumisateineen. Helmikuun alkaessa talviset ulkoilukelit alkavat olla melkoisen mainiot ja toivottavasti vaan paranevat maaliskuuhun mentäessä.

F-tytöt jatkoivat harjoittelua heti vuoden vaihdettua. Nyt harjoittelemme kaksi kertaa viikossa perjantaisin ja sunnuntaisin. Harjoituksissa on ollut kerrallaan mukana 7-10 tyttöä. Viime perjantai teki mukavan poikkeuksen kun paikalla oli kaikkiaan 13 tyttöä. Paikalla oli lähes kaikkia viimevuotisen joukkueen jäsenet sekä kaksi uutta tyttöä. Porukkahan alkoi näyttää ihan joukkueelta.

Allekirjoittaneen lisäksi harjoituksia ovat olleet vetämässä Raution Johanna ja Eteläpään Oona. Kiitos jo tässä vaiheessa Johannalle ja Oonalle kun olette mukana. Itsellä on välillä perjantai iltaisinkin töitä, mutta onneksi korvaaja löytyy aina. Hieno juttu.

Harjoituksissa opettelemme pesisksen perustaitoja mutta kovasti myös muita liikkumisen perustaitoja. Tämän vuoden aikana yritämme opetella oikeanlaista juoksemista sekä heittämistä / kiinniottoa, syöttöä sekä peruslyöntiä, muitakaan pesiksen perustaitoja unohtamatta.

Nettisuvujen päivittäminen on ollut alkuvuoden aikana hieman huonolla hoidolla. Yritän parantaa tapani. Näin talven aikana tiedotettavaakin on hieman vähemmän, mutta lisääntyy varmasti kesää kohti mentäessä. Ja nopeimmissa tilanteissa käytämme sitten sähköpostia tai matkapuhelimia. Nyt sivuille on päivitetty tyttöjen kanssa tehdyt pelisäännöt sekä vanhempien infossa vanhempien kanssa keskutellut / muokatut säännöt.

Näillä"jorinoilla" toivottelen kaikille hyvää kevättälven jatkoa. Hyödynnetään maailman parasta urheiluhallia eli kaunista talvista luontoa. Lähdetään yhdessä lasten kanssa hiihtämään, luistelemaan tai pulkkamäkeen. Näin olemme samalla auttamassa lapsiamme, että heidän terveytensä kannalta tärkeä 15-20 tunnin fyysisen aktiivisuuden tarve täyttyy. Pelkät pesisharkat eivät siihen kyllä riitä. Iloisia liikkumisen hetkiä. Pasi :-)


 - Pasi M | Kommentoi
 Tähän on tultu...
08.10.2010 10:02 | ilpo

Tähän alkuun kauheasti ylisanoja ja kiitoksia.

Ihan oikeasti; vanhemmilta saatu muistaminen lämmittää oikeasti (enkä viittaa tällä suinkaan paketin sisältöön). Ihan puskista tuli tämä vanhempien suunnalta tullut palkitseminen jo siksikin, että nimenomaan vanhempien taustajoukot tekivät tästä kaudesta meidän valmentajien kannalta henkisesti helpon. Oli ja on kiva kuulua tähän tiimiin!!!

Nyt kun joukkue ikäänkuin jakautuu kahtia osan siirtyessä E-tyttöihin on tilanne hyvin hallinnassa. Toki joukkueen taustaryhmien kokoaminen on taas edessä, mutta uskon että sekin on lähtökohtaisesti paljon helpompaa kuin viime syksynä - puhumattakaan aikaisemmista kausista. Uusia valmentajia on jälleen tulossa mukaan ja siltäkin osin näyttää hyvältä. Yhteistyö valmentajakollegojen kanssa tulee jatkumaan yli joukkuerajojen ensikin kaudella.

Tyttöpesis siis elää ja voi hyvin. Olin varsin mielissäni huomatessani, että F-tyttöjen osanotto eilisessä palkitsemistilaisuudessa oli suurempi kuin millään muulla joukkueella.

Parannettavaa ja kehitettävää toiminnasta toki löytyy aina. Yksi kehityskohde löytyy taloushallinnon puolelta ja kissa onkin siltä osin nostettava pöydälle. Hyvin vanhemmat ovat tämänkin asian jo tietoistaneet ja asioista onkin jo viestiä eteenpäin viety. Tästä myöhemmin lisää - viimeistään vanhempainilloissa. 

Kiitoksia vielä kerran ja yhteyttäkin saa ottaa asiassa kuin asiassa. (Ja päässä soi 80-luvulla tehty AD bändin Ville Haapasalon tv-ohjelman viimeisessä jaksossakin kuultu pikkuhitti "Tähän on tultu, tämä on loppu - Vladivostok".) Tämä nyt ei sitten liittynyt yhtään mihinkään....paitsi tuohon otsikkoon.

 


 - ilpo | Kommentoi
 Euron hampurilaisen pihvi
04.10.2010 10:17 | Ilpo

Euron hapurilaisen pihvi on tietenkin se, että kausimaksujen lisäksi vanhemmat (ja varttuneimmissa jurnioreissa ja aikuissarjoissakin) pelaajat ovat kausimaksun lisäksi rahoittaneet toimintaa erilaisin talkoin. Lisäksi kustannussäästöjä koituu siitä, että valmentajien vapaaehtoisesta työstään saamia palkkioita tai kulukorvauksia ei tunneta. Tai heti korjaus; kaupunki tukee valmentajien toimintaa valmentajien koulutustasosta riippuen 3-5 euron suuruisella vetäjäpalkkiolla, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät. Kriteereitä ovat mm. ryhmän koko, harjoitusvuoroista korvausta maksetaan vain kaksi kertaa viikossa ym. vastaavaa. Mutta joukkueen budjettia vetäjäpalkkiot eivät siis rasita. Toki omat kummallisuutensa järjestelmässä ovat, mutta niihin ei nyt kannata puuttua. Todettakoon vain, että periaatteessa nykyinen systeemi on taloudellisesti hieman kannattavampi niille vetäjille, joilla ei omia lapsia joukkueissa ole. 

Kausi 2010 oli usealla tapaa poikkeuksellinen aiempiin kausiin nähden: 1) talkoisiin osallistuvia perheitä oli runsaammin kuin koskaan ja se tietenkin paitsi vähensi valmentajien kuormitusta, myös näkyi joukkueen taloudellisessa tuloksessa 2) Peliasuhankinta onnistui niin hyvin, että peliasujen lisäksi mainoksista jäi rahaakin joukkueelle 3) Naperoleirin järjestäminen Joensuussa pakotti joukkueen taustavoimat myös aktivoitumaan tavallista uutterammin.

Kausi 2010 alkaa olla pikkuhiljaa ohi. Vielä 7.10 kauden päättäjäiset ja muutamat palkitsemiset ja onkin aika kohdata katseet tulevaan. Toki tätä on taustalla tehty jo useamman viikon ajan. Kunhan harkkavuorojen ajat selviävät, niin saadaan homma kunnolla käyntiin. Pää on taas pienen tauon jälkeen täynnä ideoita ja edessä on taas kovasti töitä ja toistoja, että ensi kesänä ollaan taas vähintään menneen kesän veroisessa valmiudessa. Toivottavasti buumi uusien pelaajien mukaantulemisen osalta jatkuu vähintään samanlaisena.

Niin ja lopuksi Anskulle onnittelut. Liitto palkitsi Anskun vuoden nuoreksi johtajaksi lähinnä Naperoleirin ansioiden perusteella. Osa kunniasta tietenkin kaikille leirin onnistumiseen vaikuttaneille eli teille talkoolaisille.


 - Ilpo | Kommentoi
 Euron hampurilainen
23.09.2010 09:34 | i

Useimmat muistanevat joitakin vuosia sitten tv:ssä pyörineen erään pikaruokaketjun mainoksen "eurohan riittää" tai jotain sinne päin...Anyway, eurolla sai hampurilaisen ja saanee yhä edelleen.

Laskeskelin tuossa (en aikani kuluksi, vaan ihan käytännön syistä) parin JoMan tyttö/naisjoukkueen budjettia, ja totesin, että eurolla saa myös vaihtoehtoisesti muutakin. Kun laskee kaikki viime kauden harjoitukset, pelit ja leiripelit, niin yksi kerta on kyseistä herkkua on maksanut pelaajille (=vanhemmille) n. euron kerralta.  Summassa ei tietenkään näy harjoituksiin kulkemisesta aiheutuvia kuluja. Mutta en hyvällä tahdollakaan pysty kovin kalliiksi harrastukseksi pesistä laskemaan. Mikä on tämän hampurilaisen pihvi eli miten homma voi hoitua?

Siihen vastauksia seuraavassa blogissa.( Päivitetty: 23.09.2010 10:51 )

 - i | Kommentoi
 Eräänä elokuun sunnuntaina...
23.08.2010 14:49 | ilpo

F:n ja naisten pelikausi (niiden joukkueiden, joissa olen aktiivisesti mukana) on jo ohi, mutta kiirettä silti pitää. Sunnuntaina oli tosin aikaa seurata E-tyttöjen turnausta muutaman tunnin ajan vanhemman roolista.

Illalla sitten vastaavasti olikin melkoinen härdelli odotettavissa: Naisten joukkueen huolehtimalle VIP-vuorolle ei yhtä enempää tekijöitä ilmaantunut, joten itse vapaaehtoisena tietenkin sen lupauduin hoitamaan mikiäli F:n vanhemmista kioskinpitäjät saadaan (sinnekin olin siis ainakin ajatuksissani valmistautunut menemään).  F:n vanhempia oli vähän, mutta riittävästi ja kun VIP:iinkin oli B-pojista saatu pari tuuraajaa, niin hetken aikaa tunsin jo itsen i tarpeettomaksi.

Mutta eipä hätää. Seuraavaksi nakkihommaksi tulikin sitten tuurata Superin pelissä takarajatuomaria. Olin jo kiskomassa tuomaripaitaa päälleni, valmistutumassa esittelyyn ja mielessäni vilisivät jo seuraavan päivän otsikot "takarajatuomarin tuomio ratkaisi ottelun..." kun tuli ilmoitus, että alkuperäin tuomari saattaa kuitenkin ehtiä otteluun. Niinpä tästä hommasta (ja n. 30 euron palkkiosta) jouduin luopumaan. Meni siis ilman tuomari- ja vetäjäpalkkioita tämäkin kesä.

Mutta eipä hätää - koska ottleussa tarvitaan paljon muitakin toimitsijoita ja juniorit olivat lähes kaikki omissa turnauksissaan, niin löytyihän se homma minullekin: tulostaulun pito yhdessä Joannan kanssa. Oikeastaan se osoittautuikin varsin mukavaksi hommaksi, koska sai katsella osittain vesisateessa pelattua ottelua katon alta. Palkkio kuitattiin makkaralla. Mainittakoon vielä, että kyllä se ison pöytäkirjan pitokin toki luonnistuisi. Pelin jälkeen tietysti tavaroita VIP:stä kannettiin, jämämakkaroita järsittiin ja kioskin luukkuja paikalleen pulttailtiin. Toivottavasti äijät Superissa säilyy ja jatkossakin näitä talkoita riittää.

Näin se vaan saatiin JoMa-Ulvila ottelu kunnialla pelattua tosi pienen porukan hoidellessa järjestelyt. Ei siellä katsomossakaan tosin kauheaa tungosta ollut. Outoa, sillä nyt jos koskaan yleisönkin apua tarvitaan.

Kiitos F:n vanhempien iskuryhmälle, joka pelasti paljon hoitamalla kisoskin.


 - ilpo | Kommentoi